Rotebro IS Fotbollsförening
Träningsmatch 16 mars mot IK Frej Täby
2024-03-16 13:55

Idag spelade vi med 2 lag borta, Vikingavallen (Täby IP) mot IK Frej Täby.

2 tidiga matcher (2x25 min), där det duggregnade under första matchen, men blev uppehåll till den andra matchen.

Rotebro Blå spelade den första matchen och det blev vinst med 8-4 efter stor ledning efter första (5-1). Vi spelade en bra fotboll och fick igång ett relativt bra passningsspel, men på slutet blev tappade killarna spelet och blev istället lite egoistiska istället för passa en lagkamrat som var i en bättre position. Bra kämpa inställning i första.

Andra halveleken blev lite som slutat av första, där IK Frej dominerade och vi inte kom igång med vårt spel. 3 snabba mål av IK Frej, men efter lite justeringar så kom vi återigen igång med vårt spel och kämpade oss in i matchen och fick in 3 mål så sista halvleken blev oavgjort. Bra av killarna att inte ge sig och kämpa sig åter tillbaka.

Theo i mål räddade oss ett flertal gånger.

Bra kämpat och spelat killar!

Rotebro Röd spelade direkt efter och där startade IK Frej med ett tidigt mål, där vi inte hängde med. Sedan tog vi tag i taktpinnen, även om IK Frej inte var ofarliga (många bra räddningar av Hannes). Stundtals spelade vi en riktig fin passningsspel och skapade flertalet chanser och även en del mål. Ledning efter första med 7-3. Andra halvleken var en jämn match som slutade 4-4, där vi kämpade oss tillbaka efter 2-4. Bra gjort killar.

Bra med dessa matcher är att se vad vi behöver träna mer på och vi behöver vara tuffare, men schyssta i närkamperna, ta jobbet hem när vi tappar boll till exempel.

Men i det stora hela genomförde killarna en mycket bra match och insats. Vinst med 11-7.