tel 070-6811550

Säker vinst i första seriematchen
2024-04-14 21:57
Ösregn hela dagen, blött lag som laddar för att sen jubla efter väl uträttat arbete

Seriestart och vädret gjorde att man egentligen mest ville stanna inne och möjligen se på fotboll från soffan. Vilken tur att jag inte gjorde det för Rotan gjorde ingen besviken idag. Då jag hittat rätt till Järfällavallens parkering och hittade till omklädningsrummet där jag möttes av både gamla och nya ansikten, sist var jag dock inte för A-K kom direkt från Arlanda för att vakta Rotans mål och lyckades också tejpa ihop en fullständigt havererad fotbollssko mitt i matchen :). Vi börjar matchen lite trevande mot Järfälla som vill rulla runt bollen mellan varandra men allteftersom matchen fortgår så hittar vi rätt och styr ut dem så att de inte får ut något av sitt rullande. En bit in i första halvlek tar Rotan ledningen genom Emelie och 2:an kommer inte långt senare och då är det Sara som håller sig framme. Vi vinner tillslut med 0-3 och det är Linette som håller sig framme på en målvaktsretur i andra halvlek. Gemensamt för målgörarna är att de idag premiärspelade. Hela laget gör en fantastisk insats trots regn och lite fula efterslängar håller tjejerna humöret uppe. Kul att serien är igång.

/Annelie

Oavgjort i första träningsmatchen
2024-03-10 16:36
Kallt ute men spelet värmde :)

Lite ovant, förväntansfullt och virrigt i omklädningsrummet så här inför första matchen för säsongen. Kallt ute men det drabbade nog mest Henke och mig som mest står stilla. Laget håller sig varma och med bara en avbytare så blir det inte svårt att hålla ångan uppe. Roligt att se att inneträningen på liten yta givit resultat i form av bra samspel efter backen till varandra. Resultatet låter inte vänta på sig utan vi tar ledningen genom Josina som sätter 1:an, följt av 0-2 genom Rebecka och Jennie gör 0-3. Målen sker genom fint samarbete genom hela laget, vilket alltid är extra roligt. I andra halvlek jobbar sig Hässelby in mer i matchen, både genom att vi blir lite tröttare och att de kommer igång, framförallt så har de några snabba löpstarka spelare som får mer yta vilket resulterar i att de gör 2 spelmål och de får också 2 straffar vilka kändes lite snällt dömt. Vi gör ett mål till då Rebecka håller sig framme igen. Matchen bjöd på många hörnor och våra slog Jennie så att det blev farligt varje gång, i övrigt så skapade vi fler målchanser som skulle kunnat utökat antalet mål. En kul premiär som lovar mer, roligt att se både gamla som nya spelare agera tillsammans. Tack tjejer :)

/Annelie

Säsongens sista match blev jämn
2023-10-08 20:07
Kallt under uppvärmningen

En solig men kall och blåsig söndagskväll samlades vi för säsongens sista match. Vi avslutar mot Vaxholm som till skillnad mot i våras kom med ett litet äldre lag denna gång. Matchen började lite trevande från vår sida då vi inte riktigt var med från start. Det vi hade pratat om innan glömdes bort och det var lite virrigt här och var på planen. Sakta men säkert hittade vi våra positioner och började rulla runt bollen mer vilket genast visade sig med fler målchanser och ett bra spel inom laget. Första halvlek slutade 0-0 med målchansövertag för oss.

I pausen pratade vi igenom plus och minus under första halvlek och kom ut i andra med ett ännu bättre bollinnehav och bättre press. Vi blev lite lugnare och rullade boll inom laget med påföljd att vi hade bättre kontroll på matchen. Tyvärr så stack Vaxholm upp i en av sina kontringar då vi hamnade på efterkälken då blåste domaren straff. 0-1 med ca 20 min kvar. 5 minuter senare sliter Madde sig loss med boll och avancerar in i straffområdet och sätter bollen i bortre galen. Matchen slutade 1-1 vilket var rättvist i denna krigarmatch. Vi avslutar matchen med en ordentlig målchans i matchens sista spark men tyvärr. Stort tack till alla spelare som krigade och slet ute på planen, till Nora för underhållningen på sidan samt Johanna för medicinsk assistans. Annelie var tvungen att avskaffa i början av andra halvlek för att fira sin egen födelsedag ( grattis). Vera vi önskar dig lycka till med graviditeten och välkommen tillbaka när du kan. Träning på tisdag glöm inte stt svara på kallelsen. Henke

Två olika halvlekar
2023-10-01 21:36
Lagelvan blev 12 idag på Östermalms IP i mörker

Makkabi borta söndagkväll och laget blir klart först i sista sekund tack vare Henkes snabba agerande så får vi en avbytare , Johanna Käck ställer upp och gör en toppeninsats. Vi blir lite överkörda av Makkabi i första halvlek då de får spela sitt spel, är  samspelade och snabba i anfallet vilket gör att halvleksresultatet är 6-0. Vi snackar ihop oss i pausenoch det landar i att vi måste göra vad vi kan och inte bara få jaga. Andra halvlek blir verkligen en annan halvlek vi går in styr och stör deras spel vilket gör att de gör fler misstag och blir mer stressande i situationerna. De får inte göra något spelmål i den här halvleken, ett strulmål ev. självmål och sedan en straff (oklart varför, kanske hands....?) Vera räddar oss från fler mål genom helt fantastiska ingripanden och det är inte annat än rätt att det är hon som får sätta vår straff i slutet av matchen. Lisa sliter helt otroligt över hela planen idag, men hela laget kör in till sista svettdroppen så härligt att se lagandan. Det här med avbytare grusades i början på andra halvlek när Adde sträckte ljumsken men då biter alla andra i och gör jobbet.Bra jobbat idag tjejer och ta med er andra halvlek.

/Annelie :)

6-0 6-0 Vilka tennisiffror
2023-09-24 20:53
Dagens 6-målsskytt

Söndag eftermiddag  på ett soligt skinnaråsen och ett spel som värmde mer än solen idag.

Idag var det 15 riktigt taggade brudar som kom till matchen. Vi pratade om att äga matchen från start och fokusera på vårt spel. Dvs ett snabbt passningsspel längs marken.

Matchen blåstes igång och vi såg till att ta tag i taktpinnen direkt. Efter 15 minuter så small det till då Madde satte sitt första av totalt 6 mål idag. Hon gjorde 3 till i första halvlek och lyckades göra ett äkta hattrick. Passningsspelet blev bara bättre ju längre matchen led med korta pass, längre pass på ytor mot våra yttermittfältare samt flera smörpass från centrala mittfältet rakt fram genom backlinjen. Jennie och Sofia avslutar målskyttet i första halvlek.

I pausen trycker vi på att fortsätta fokusera på vårt spel samt att vi hsr mer tid än vad vi ibland trodde i första. Vi går ut och startar andra halvlek som vi avslutade första. Massivt bollinnehav och i takt med att motståndarna blev trötta så öppnades det ännu mer yts åt oss att rulla boll på. Efter 18 min så var det dags igen och i andra halvlek fick vi se Madde görs sina 2 sista mål ,Clara D satte dit 2 samt Linda och Lisa med varsitt. Förutom dessa 12 mål så hade vi ungefär lika många klara målchanser som smet utanför stolparna, sköts rakt på målvakten eller räddades av backar.

En stor eloge till hela laget för en väl genomförd match. Vera och backlinjen hade en relativt lugn kväll men löste det som behövdes lösas snabbt och effektivt så att inga målchanser uppstod för motståndarna. Centrala mittfältet såg till att vinna sin match på planen och vann boll gång på gång, samt serverade ett grymt varierat passningsspel.

Vilken laginsats och vilken fröjd att stå på sidan och se hur ni rullade boll idag