Rotebro IS Fotbollsförening
Bra spelat mot tufft motstånd
2024-04-28 20:25
Taktiksnack i halvtid, och gästinhopp av Hilda på besök

Bortamatch mot Österåker United, div 4 standard och vi vet att det kommer att bli tufft. Det visar sig också snabbt, 1-0 redan efter några minuter. Österåker är snabba, samspelta och håller boll, men vi landar i läget och gör det vi är bra på - köra på och kämpa. Backlinjen och A-K gör ett bra jobb med att se till att Österåkers många lägen bara blir just det, lägen. När domaren blåser för halvtidspaus är ställningen 1-0. Vi har hittat in i matchen och har en chans, om än på andra villkor än våra motståndare. Andra halvlek drar igång och fortsätter i liknande takt som första. Våra uppspel blir ofta stoppade av att motståndarna är snabbare till boll, vilket resulterar i att spelet oftast vänder tillbaka mot vår planhalva. Det i sin tur gör att vårt anfall blir för tunt och innehåller för få spelare för att få till något riktigt vasst avslut. I takt med att matchklockan tickar nätar Österåker ytterligare tre gånger. Deras många hörnor och fina spel blev för tufft, och slutresultatet blir 4-0. Ett slutresultat som med facit i hand kunde och kanske borde varit större.

Johanna får priset som planens fighter och gör ett jättejobb på mitten.